Verbree laaft doelgroep

VerbreezerVerbree heeft toestemming gekregen van Showan om zijn werkzaamheden als entrepreneur uit te breiden. Het lijkt misschien laat, maar Verbree stort zich op de licht alcoholische, edoch zwaar gesuikerde versnaperingen. In samenwerking met de Merinobier brouwerijen hoopt hij met de onder de merknaam Verbreezer gebottelde glazuurslopertjes zijn doelgroep (jongeren van het vrouwelijke geslacht tussen de 11 en 25 jaar) nog meer van dienst te kunnen zijn.

Tijdens de introductieparty op vrijdag 24 februari j.l., bij Verbree thuis in Den Bosch, waren 30 gelukkige winnaars van de speciaal hiervoor uitgeschreven prijsvraag (door Verbree persoonlijk geloot uit de honderden van foto voorziene inzendingen) aanwezig. "Het was een uiterst geslaagde avond. De Verbreezers gingen er in als zoete koek en de meisjes vonden het prachtig. We hebben ons tot in de vroege uurtjes vermaakt in en rond mijn zwembad en sauna." Alsdus Verbree.

08/03/2006


Zweedse Eenzaamheid brengt cd in China uit

Zweedse Eenzaamheid heeft zijn Chinese debuutalbum uitgebracht, getiteld . De cd bevat tien instrumentale nummers. De zangpartijen zijn wel opgenomen maar op het laatste moment tijdens de mixage eruit gehaald. Zanger T-Ice spreekt van een persoonlijke deceptie maar kan wel begrip opbrengen voor deze opmerkelijke ingreep van het management. "Die Chinezen zijn nou eenmaal gek met karaoke. Volgens Showan scoren we zo een groter marktaandeel. En die lappen Nederlandse teksten van Verbree daar kunnen ze daar natuurlijk ook niets mee." Op de eerste vernietigende recensie in de Yangtse Evening Post reageert de band gelaten. Verbree: "Rome wasn't built in one day, en de Chinese muur natuurlijk ook niet. De Chinezen moeten gewoon nog even wennen aan onze muziek, maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt."

22/08/2005


Muzikale masterclass Verbree

Zweedse Eenzaamheid-stergitarist en deundenker Verbree gaat op uitnodiging van de Muziekschool Oost-Groningen een masterclass verzorgen. De masterclass heet "Bijzonder briljante deunen voor het voetlicht". Gedurende drie avonden in augustus zal Verbree elke sessie één lied met artiest behandelen die "de geschiedenis van de popmuziek op zijn kier heeft gezet maar ook nog een stoot peper in de kop heeft betekend". De nummers die aan bod zullen komen zijn "Parttime lover" van Stevie Wonder, "Just for you" van Spargo en "Loverboy" van Billy Ocean (met als gastdocent de flamboyante zanger IJs van Zweedse Eenzaamheid). De muziekschool Oost-Groningen - gericht op de gemeenten Winschoten, Scheemda, Bellingwedde en Reiderland - spreekt van een "uniek initiatief waarvoor Verbree de meest aangewezen figuur is". De inschrijving is in juni gestart en alle avonden zijn al volgeboekt.

22/07/2005


Chinese toeren?

Er gaan geruchten dat rapper T-Ice van het kitsch-collectief Zweedse Eenzaamheid zich de Chinese taal heeft machtig gemaakt om de interne markt met meer dan een miljard potentiële klanten aan te gaan boren. Het management van de band, bij monde van topman Sh. Bijlsma, reageerde verrast, maar was vol lof over dit initiatief. Volgens Bijlsma past dit Chinese avontuur perfect in het meerjarenplan dat de band opgesteld heeft om iedere ziel op aarde, simpel of niet, aan de kitschcore te krijgen. "Het is algemeen bekend dat die Chinezen rete-kitsche gasten zijn", aldus de topman. Overigens lekten deze geruchten uit toen er een Chinese site opdook waarin de naam T-Ice opdook.

De betreffende site
(sedert enkele dagen is het Chinees op deze site vervangen door Japans. Waarschijnlijk het werk van hackers in dienst van de kutband Noorse Lamlendigheid)

Studiogitarist M. Merino bekende, gevraagd naar een reactie, dat er al plannen in de IJskast liggen voor een Chinese release. In navolging van de baanbrekende platina plaat 'Kitsch For The Millions', zal speciaal voor de Chinese markt 'Kitsch For The Billions' waarschijnlijk in de loop van dit jaar verschijnen. "Dan hoeven we maar één lettertje op de hoes aan te passen en klaar is Cees", zo knipoogde Merino.

20/06/2005


Verbree laat vingers verzekeren

Stergitarist Verbree van kitschcore-pioniers Zweedse Eenzaamheid heeft naar onlangs bekend is geworden zijn vingers stuk voor stuk laten verzekeren. In totaal zal de verzekeraar 100.000 euro uit moeten betalen indien de pingelaar al zijn vingers verliest, hetgeen met het huidige moordende tourschema vol knappende gitaarsnaren, grijpgrage handjes van groupies op de eerste rij en matpartijen met plaatselijke Bennen zeker geen ondenkbaar scenario is. "Bovendien wil ik er zeker van zijn dat ik mijn gouden tegelringen tot in mijn graf kan dragen, en voor dit bedrag zijn prima protheses in Paraguay te bestellen", licht Verbree zelve toe. De duurste vingers zijn nu naar verluid 's mans middelvingers, niet vreemd als men bedenkt dat de soms licht ontvlambare snarenkoning behoorlijk uit zijn mocassins kan schieten.

10/06/2005


Lange Frans en Baas B gedist door T-Ice

Een rapbattle die vorige week in Zeegse plaatsvond liep bijna uit op een handgemeen. Zweedse Eenzaamheid-zanger en schnabbelrapper T-Ice bond verbaal de strijd aan met de rappers Lange Frans en Baas B. Nadat T-Ice beide rappers in een tien minuten lange rap had vernederd door consequent op het woord homofiel te blijven rijmen, liepen de emoties bij Frans en Baas hoog op.
T-Ice was na afloop verbaasd over alle consternatie. “Die gasten die waren op het podium bijkans de skaileren broeken van elkanders kier aan het rukken. Stelletje smerige tastoeristen. En dan mag ik daar zeker niets over zeggen? Het lijkt me duidelijk wie er hier baas boven Baas is!”

07/06/2005


Zweedse Eenzaamheid gevraagd voor campagne Wilders

Zweedse Eenzaamheid is door de Groep Wilders benaderd om mee te draaien in de TourNEE, Wilders’ campagne tegen de Europese Grondwet. Het management heeft het aanbod geweigerd en namens de band laten weten “zich niet met politiek in te laten en al helemaal niet in zee te gaan met figuren met een Mozart-kapsel, een treurig windjack en een onbetrouwbare tongval”. Wilders reageerde zuur op deze schrobbering van de populaire band die het goed doet bij zijn volkse achterban.

07/06/2005


Zweedse Eenzaamheid legt de beentjes op tafel

Na de vermoeiende edoch zeer bevredigende 'Let Me Hear You Say Yak'-tour nemen de heren van Zweedse Eenzaamheid een paar weekjes rust. De single 'Het Leven Van Een Kazak Op Een Yak' staat inmiddels al twee weken op nr. 1 in verscheidene Centraal-Aziatische landen. Een fikse tour aldaar in het najaar lijkt dan ook onvermijdelijk. "We zullen die lui hun ogen eens doen openen en laten zien dat er meer uit het westen komt dan Rene Froger en K3", aldus T-ice. Verbree voegt toe:"Ach, en we kunnen de centen wel gebruiken. Na dat akkefietje in de Oost-Oezbeekse stad Andijan werd ons door de lokale autoriteiten allerlei quatsch in de schoenen geschoven. We hebben vastgeketend gezeten in een of andere kerker. Onze manager Showan heeft diep in zijn tas moeten tasten om ons vrij te krijgen. Uiteraard vordert hij een groot deel van ons terug. De man is goed, maar niet gek". Merino laat weten 'voldoende stof tot schrijven' te hebben verzameld en dat er hoogstwaarschijnlijk voor aanvang van de zomer een nieuwe single aan zit te komen.

18/05/2005


Centraal-Aziatische single-release

Overweldigd door de lange rijen voor de kaartverkoop tijdens de 'Let Me Hear You Say Yak'-tour, heeft het management van Zweedse Eenzaamheid besloten een speciale Centraal-Aziatische release uit te brengen van het in het Westen reeds tot de klassiekers gerekende 'Het Leven Van Een Cowboy Op Een Paard'. Daartoe hebben taalvirtuozen Verbree en T-Ice hun door de Himalaya-zon gebruinde koppen bijeen gestoken en in allerijl een nieuwe tekst geschreven, die nauw aansluit op de actualiteit in de voormalige Sovjet-uithoeken.
"Er passeren Mongoolse hordes, Oezbeekse steppes en Kirgizische krijgsgewaden de revue", licht T-Ice alvast een tipje van de islamitische sluier op. Verbree onthult: "Tijdens de try-outs in Bishkek zong het publiek na één couplet de tekst massaal mee. Het refrein van 'Het Leven Van Een Kazak Op Een Yak', zoals de single gaat heten, is dan ook expres niet al te moeilijk".
Het management verwacht dat de single direct bij haar release op de eerste plek in de Centraal-Aziatische Top 40 gaat binnenkomen, daarmee de Turkmeense nomadische volkszanger Abelachmed Aschabad met zijn hit 'Przewalski's Op De Steppe' na ruim 30 weken van de toppositie stotend.

27/04/2005


Kitschcore verovert Kirchizië

De muziKALE rondreis van Zweedse Eenzaamheid door Kirchizië overtreft alle verwachtingen. De tour "Let me hear you say Yak!" is een groot succes in de voormalige Sovjetrepubliek. De band trekt overal volle tenten en de speciaal bedrukte krijgsgewaden gaan als warme broodjes over de toonbank. Bandbrein Verbree laat ons over een krakerige telefoonlijn weten dat hij 'diep geraakt is door wat we losmaken bij deze mensen'. Wat doet dat met de band? "De roem stijgt ons naar het hoofd. Maar dat kan ook die ijle lucht zijn hier". Volgendeweek wordt de tour voortgezet in de aangrenzende landen Oezbekistan, Kazachstan, en Tadzjikistan.

27/04/2005


Zweedse Eenzaamheid weer niet op Pinkpop

Tot het laatste moment was onduidelijk of de gevierde band Zweedse Eenzaamheid op Pinkpop zou staan. Uiteindelijk ketste het geplande optreden van de band af op eisen van het management van Zweedse Eenzaamheid. "Belachelijk, buitensporig en onfatsoenlijk" noemt organisator Jan Smeets deze eisen. "Wie denken ze wel dat ze zijn?" Het management van Zweedse Eenzaamheid, in handen van Bijlsma Show Productions, reageert laconiek. "Wat een stelletje amateurs daar in het zuiden. Eigenlijk wilden we daar ook helemaal niet staan", aldus topman Showan Bijlsma. De band zelf - op tournee in Kirchizië - was niet bereikbaar voor commentaar.

20/04/2005


Zanger Zweedse Eenzaamheid gewond tijdens concert

Tijdens een uit de hand gelopen concert in de Achterhoek heeft Zweedse Eenzaamheid-zanger T-Ice een riek in zijn achterwerk geplant gekregen. Toen de band het nummer "Ik heb een hekel aan Bennen" inzette viel een boze menigte de verbouwereerde zanger aan. De tekst schoot een deel van de aanwezige agrariërs in het verkeerde keelgat. Bovendien had T-Ice in zijn aankondiging van het nummer gezegd dat hij Bennen "dikke lompe boeren" vond. T-Ice is in de plaatselijke EHBO-post verlost van de riek. De minitournee door de Achterhoek is tijdelijk stilgelegd.

20/04/2005